Få et professionelt el-installationseftersyn inden du underskriver boligkontrakten

Er du på udkig efter en ny bolig, eller har du måske allerede fundet og forelsket dig i dit nye drømmehus? I så fald er det vigtigt, at man ikke lader sig forblænde af forelskelsen og glemmer at være rationel under købsprocessen. I forbindelse med et boligkøb er der nemlig en lang række praktiske forhold, som man skal huske at tjekke op på, inden man skriver under på købskontrakten.

En af de faktorer, som man bør undersøge grundigt, er, om boligens el-installationer er fuldt funktionsdygtige, og naturligvis om de er lovlige. I den forbindelse anbefales det, at man først og fremmest sørger for at lave en grundig gennemlæsning af el-installationsrapporten for herved at få et indblik i, hvorvidt der findes ulovlige eller mangelfulde el-installationer. For at være sikker på at rapporten ikke er mangelfuld, vil det være nødvendigt at få en professionel elektriker til at foretage et grundigt eftersyn af boligens el-installationer. På den måde kan du være sikker på, at der ikke er skjulte fejl og mangler.

Årsagen til at det ikke er tilstrækkeligt blot at gennemgå el installationsrapporten er, at sælger kan fritages for ansvaret for skjulte fejl og mangler, hvis der laves en el-installationsrapport, som gives til den potentielle køber. I tilfælde af skjulte fejl risikerer køber således at stå med en bolig, hvor el-installationerne enten ikke fungerer eller ikke er lovlige. For at undgå denne uheldige situation, som kan ende med at være en omkostningsfuld affære og i værste fald farlig, bør man derfor altid få en autoriseret elektriker til at foretage et eftersyn af boligens el-installationer.

Er du på udkig efter en elektriker fra Københavnsområdet, som foretager el-installationseftersyn ved køb af boliger, bør du derfor kontakte GSR Teknik, inden du underskriver købskontrakten. Vi har stor erfaring med el-installationseftersyn og kan således stå for fejlfinding af installationer og sikre, at alt er, som det skal være