Nybygning og el-installationer

Sikre el-installationer i forbindelse med renovering

Skal du i gang med et større renoveringsprojekt af din bolig, eller har du og din familie endelig fået råd og tid til at lave den tilbygning, som I har savnet? Ligegyldigt hvilke form for nybygnings-projekt der er tale om, vil der altid være utrolig mange faktorer, som man skal overveje, når man begiver sig i kast med et nyt byggeprojekt. En af disse faktorer er el-installationerne, som er vigtige at integrere allerede i designfasen. Det skyldes, at der er mange forskellige beslutninger vedr. el-installationerne, som med fordel bør træffes inden selve bygningsarbejdet påbegyndes.

I den forbindelse er det eksempelvis vigtigt, at man beslutter sig for, hvorvidt man ønsker at el-installationerne skal være traditionelle, eller om de skal være intelligente. Ønsker man eksempelvis, at ens el-installationer skal overgå til IHC (Intelligent House Concept), er det vigtigt, at dette besluttes i byggeprojektets tidlige faser. Det skyldes, at IHC kræver en bestemt kabling af boligen. Foretrækker man ICH vil det enten være nødvendigt at væggene ikke er færdigbygget, eller at de rives ned. For at undgå unødvendigt spildarbejde vil det være nødvendigt at træffe denne samt andre lignede beslutninger inden, man er nået for langt i byggeprojektet.

Udover ovenstående vil der også være mange små valg, som også med fordel kan træffes tidligt i processen. Det kan eksempelvis være spørgsmål såsom, hvor stikkontakterne skal placeres, hvor mange der er nødvendige osv. Der er således mange forskellige beslutninger, som skal træffes i forhold el-installationer i nybyggeri. Er man ikke professionel elektriker, kan dette være både uoverskueligt og tidskrævende.

Ønsker du at være sikker på, at de mest fordelagtige beslutninger træffes, kan det derfor være en fordel at indgå et samarbejde med en professionel elektriker. Udover at kunne rådgive dig og stå for el-installationerne, vil de også være i stand til at indgå i et samarbejde med de øvrige håndværkere, som er involveret i projektet. Herved vil du være sikker på, at diverse elementer i byggeprojektet planlægges og koordineres på den mest effektive og optimale måde.

Hos GSR Teknik har vi mange års erfaring inden for elektriker-branchen og tilbyder derfor gerne at stå for samtlige elektriker-opgaver i dit næste byggeprojekt. Det gælder både rådgivning samt planlægning og udførelse af arbejdet. Kontakt os allerede i dag og få et uforpligtende tilbud.